Skip to main content

Dragi naši pratioci,

Duboko potreseni nedavnim slučajevima nasilja nad ženama te nasilja u porodici koji u posljednje vrijeme, nažalost prečesto, potresaju javnost u Bosni i Hercegovini, naš Balance tim odlučio se na akciju kako bismo doprinijeli podizanju svijesti u borbi protiv svakog oblika nasilja u društvu a naročito nad ženama i djecom.

NISI KRIVA! NISI SAMA! IZLAZ POSTOJI!

U periodu od 27. 05. do 03. 06. u našoj radnji u Vogošći na adresi Omladinska do broja 3 organizovat ćemo akciju prikupljanja određenih potrepština te proizvoda za higijenu. Sve što prikupimo u akciji donirat ćemo Sigurnoj kući u Sarajevu.

Iz uprave Sigurne kuće dobili smo informaciju šta su trenutne potrebe za korisnice:

  1. Plastične papuče – svih veličina

  2. Donji veš i potkošulje – ženske i dječije sve veličine

  3. Čarape za djecu i odrasle

  4. Peškiri

  5. Kozmetika za žene i sredstva za higijenu

Naglašavamo da je potrebno da stvari budu nove jer želimo ovom donacijom pružiti korisnicama Sigurne kuće dostojanstvo koje im je nepravedno oduzeto. Posebno naglašavamo da higijenski proizvodi budu novi i neotpakovani.

Od higijenskih potrepština možete dostaviti sljedeće: paste za zube, četkice za zube, četka za kosu, sredstva za ličnu higijenu (sapun, šampon, gel za tuširanje, maska za kosu), štapići za uši, higijenske uloške ili još neke potreštine za koje smatrate da bi mogle koristiti jednoj ženi koja je svoje utočište od nasilnika pronašla u Sigurnoj kući.

Molimo Vas da ne donosite odjeću jer imamo informaciju da su u posljednih mjesec dana primili nekoliko takvih donacija.

Vaše donacije možete dostaviti svaki dan od 08h do 19h u našoj radnji te u subotu 01. 06. u periodu od 10h do 17h, kao i u ponedjeljak 03. 06. 2024. godine do 19h .

Teško je i zamisliti šta sve žene i djeca prolaze na putu do Sigurne kuće i nakon života provedenog u nasilnom okruženju. Pružimo im makar na ovaj način podršku da osjete da nisu odbačene od društva i da ima neko u društvu ko brine za njih te olakšajmo i samoj Sigurnoj kući koja pruža utočište ženama i djeci žrtvama nasilja.

Vaša Prirodna kozmetika Balance

Leave a Reply